Κακάο Ποικιλία Criollo ΒΙΟ - Biodynamic Life

ΚΩΔ : 01.22.27
Κακάο Ποικιλία Criollo ΒΙΟ - Biodynamic Life
3,60 €
3,60 €
Διαθέσιμο

 Πίσω στο: ΡΟΦΗΜΑΤΑ/ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ

Κακάο ωμό, ποικιλίας Criollo.

Το δένδρο του κακάο, ιθαγενές στα εύφορα εδάφη της Νότιας Αμερικής, είναι διάσημο όχι μόνο για τη μοναδική γεύση των καρπών του αλλά και τις ιδιότητές του. Η επιστημονική ονομασία του είναι "Theobroma", η οποία έχει ελληνική προέλευση και προέρχεται από τις λέξεις "Θεός" & "Βρώση" που σημαίνει "η τροφή των Θεών". 

Η εξαιρετική και σπάνια αυτή ποικιλία θεωρείται ως η "βασίλισσα του κακάο". Είναι υψηλής ποιότητας, πολύ αρωματικό, με πλούσια γεύση και λίγο πικρό. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή των καλύτερων ειδών σοκολάτας στον κόσμο. Αντιπροσωπεύει μόλις το 5% της παγκόσμιας παραγωγής κακάο.

Το ακατέργαστο ωμό κακάο παράγεται από τους σπόρους κακάο (άλεση, εκχύληση ξήρανση) σε ήπιες συνθήκες θέρμανσης (45-47oC), διατηρώντας όλα τα αρχικά θρεπτικά και οργανοληπτικά συστατικά του, χωρίς την εφαρμογή υψηλών θερμοκρασιών.

Μεγάλος βαθμός επιστημονικών μελετών προσδίδουν στο κακάο υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδίων, συστατικά με έντονη αντιοξειδωτική δράση.

Αποτελεί πηγή πρωτεΐνης και έχει υψηλή περιεκτικότητα εδώδιμων ινών.

Χρησιμοποιείστε το σε μπισκότα, κέικ, τούρτες και μους. Δοκιμάστε το ως ρόφημα με μέλι και κανέλα.

Το προϊόν συσκευάζεται σε εργαστήριο που διαχειρίζεται ξηρούς καρπούς με κέλυφος, αραχίδες, σόγια, σουσάμι και δημητριακά που περιέχουν γλουτένη.

Συσκευάζεται σε υλικό foil για να διατηρει τα αρώματα και τις ιδιότητες του.

Συστατικά: Κακάο ποικιλία Griollo

Διατροφική Επισήμανση

Ανά 100gr

Ενέργεια (cal)

358

Λιπαρά (g)

12

εκ των οποίων κορεσμένα (g)

6.7

Υδατάνθρακες (g)

50

εκ των οποίων σάκχαρα (g)

0.8

Εδώδιμες Ίνες (g)

28

Πρωτεΐνες (g)

28

Μαγνήσιο (mg)

546 (145% Σ.Η.Π)

Κάλιο (mg)

2000 (100% Σ.Η.Π)

Χαλκός (mg)

3.3 (330% Σ.Η.Π)

Σίδηρος (mg)

16 (114% Σ.Η.Π)

*Σ.Η.Π είναι η Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη με βάση δίαιτα 2000 θερμίδων που αντιστοιχούν στις ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικα

Κ.Β 125γρ