Βιολογικό Ρύζι Νυχάκι

ΚΩΔ : 01.23.05
Βιολογικό Ρύζι Νυχάκι
2,70 €
Διαθέσιμο

 Πίσω στο: ΡΥΖΙ

Το ρύζι νυχάκι από την περιοχή του Μεσολογγίου είναι ένα βιολογικό προϊόν, με ιδιαίτερα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό. Είναι λευκό, μαλακό ρύζι, μακρύκκοκο και εύπεπτο.

Θεωρείται κατάλληλο για όλες τις χρήσεις, χρησιμοποιείται από σπυρωτό πιλάφι μέχρι και σε σαλάτες. Η αναλογία βρασμού του είναι 1 μέρος ρυζίου προς 2½-3 μέρη νερού .Ο χρόνος βρασμού του είναι στα 10-12 λεπτά και μπορεί να μαγειρευτεί και σε ατμό. Ιδανικά σερβίρεται για κατανάλωση αμέσως μετά το βρασμό του.

Θρεπτική Αξία: είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε,μέταλλα ,όπως νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, σίδηρο, δεν περιέχει χοληστερόλη ή άλλα λιπαρά.

Οφέλη:                                                                                        

  • Συμβάλει στην καλή υγεία του οργανισμού καθώς περιέχει μαγνήσιο
  • Δεν περιέχει χοληστερόλη και νάτριο
  • Βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην διευκόλυνση της διαδικασίας της πέψης, καθώς διαθέτει φυτικές ινές
  • Δρα αντιοξειδωτικά, λόγω της βιταμίνης Ε που περιέχει
  • Βοηθάει στην ανάπτυξη και στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος, λόγω τις βιταμίνης Β1

Tips: Για να γίνει το ρύζι σπυρωτό ξεπλένουμε με παγωμένο νερό 2-3 φορές, πρώτον για να βγει μέρος του αμύλου που θα το έκανε κολλώδες και δεύτερον για ενυδατωθεί ώστε να μην λιώσει κατά το βράσιμο. Επίσης θα πρέπει να προσέξουμε και την ποσότητα νερού, περισσότερο νερό δίνει πιο μαλακό, κολλώδες ρύζι ιδανικό για ανακατέμα με σάλτσα, ενώ λιγότερο νερό δημιουργεί πιο σταθερό και σπυρωτό ρύζι, ιδανικό για ρυζοσαλάτες. Τέλος θα πρέπει να το αφήσουμε μακριά από τη θερμότητα, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 10-15 λεπτά ώστε να γίνει ανακατανομή της υγρασίας, με αποτέλεσμα μια πιο ομοιόμορφη σπυρωτή υφή. Για την απορρόφηση της υγρασίας σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια λεπτή και καθαρή πετσέτα και στη συνέχεια σκεπάζουμε με το καπάκι.

Διαθρεπτικά Συστατικά ανά 100γρ

Ενέργεια 350 Kcal
Υδατάνθρακες 80.2 γρ
Φυτικές Ίνες 0.38 γρ
Πρωτεΐνες 6.8 γρ
Λιπαρά 0.5 γρ

Κ.Β 500γρ