Μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα - Βοστιτσα

ΚΩΔ : 01.17.12
Μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα - Βοστιτσα
1,50 €
Διαθέσιμο

 Πίσω στο: ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Η Κορινθιακή Σταφίδα είναι το φυσικό προϊόν που προκύπτει μετά την αποξήρανση των σταφυλιών της αντίστοιχης ελληνικής ποικιλίας αμπέλου με την επιστημονική ονομασία Vitis Vinifera L.

Η Κορινθιακή Σταφίδα καλλιεργείται στον ελλαδικό χώρο και ειδικά στα παράλια μέρη της Βόρειας και Δυτικής Πελοποννήσου και στα Ιόνια νησιά, όπου οι εδαφοκλιματικές συνθήκες με την επίδραση της θαλάσσιας αύρας και της ηλιοφάνειας είναι ιδανικές για την παραγωγή ενός, αξεπέραστης ποιότητας, φυσικού προϊόντος. Το εξαίρετο άρωμα και η πλούσια γεύση της την τοποθετούν ως την κορυφαία των σταφίδων.

Χάρη στις εξαιρετικές φυσικές ιδιότητές της, η Κορινθιακή Σταφίδα έχει ενταχθεί στο καθημερινό διαιτολόγιο από την αρχαιότητα. Σήμερα, καταναλώνεται απευθείας ως σνακ ή χρησιμοποιείται ως συστατικό στην μαγειρική, αρτοποιία, ζαχαροπλαστική κ.ά. διατηρώντας όλες τις θρεπτικές της ιδιότητες.

Η Κορινθιακή Σταφίδα διακρίνεται, ανάλογα με την ποιότητά της, κατά σειρά προτεραιότητας, στις παρακάτω κατηγορίες:

  • VOSTIZZA P.D.O.
  • Gulf
  • Provincial

Η παγκόσμια γνωστή Κορινθιακή Σταφίδα με το όνομα "ΒΟΣΤΙΤΣΑ" ("VOSTIZZA") θεωρείται ως η ανώτερη ποιότητα Κορινθιακής Σταφίδας και ξεχωρίζει για το υπέροχο άρωμα και την μοναδική γεύση της. Η "ΒΟΣΤΙΤΣΑ" καλλιεργείται αποκλειστικά στην ημιορεινή και ορεινή περιοχή της Αιγιάλειας.

Σήμερα, η Π.Ε.Σ. αποτελεί την κύρια εταιρία επεξεργασίας και εξαγωγής Κορινθιακής Σταφίδας εξάγοντας περίπου το 60% της συνολικής ετήσιας παραγωγής. Επίσης, η Π.Ε.Σ. συγκεντρώνει, τυποποιηθεί και εξάγει περίπου το 90% της ανώτερης ποιότητας "VOSTIZZA P.D.O." καθώς και σημαντικές ποσότητες των τύπων "Gulf" και "Provincial".

Χωρίς γλουτένη

GMO FREE

Διατροφική Επισήμανση

Ανά 100gr

Ενέργεια (kj/kcal)

1356/320

Πρωτεΐνες (g)

2.9

Υδατάνθρακες (g)

73

Εκ των οποίων σάκχαρα (g)

72

Λιπαρά (g)

0

Εκ των οποίων κορεσμένα (g)

0

Εδώδιμες Ίνες (g)

6.8

Νάτριο (g)

0.02

Βιταμίνη Β6 (mg)

0.36 (26% ΠΠΑ*)

Κάλιο (mg)

700 (35% ΠΠΑ*)

Φώσφορος (mg)

180 (26% ΠΠΑ*)

Σίδηρος (mg)

4.0 (29% ΠΠΑ*)

*ΠΠΑ: Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400kj/2000kcal)

Κ.Β 200γρ