Η Λαχανοκομία στον 21ο αιώνα - Φώτιος Μπλέτσος

ΚΩΔ : 06.01.01.01
Η Λαχανοκομία στον 21ο αιώνα - Φώτιος Μπλέτσος
57,00 €
Διαθέσιμο

 Πίσω στο: ΒΙΒΛΙΑ

Η εξέλιξη της επιστήμης της υγιεινής διατροφής συστήνει κατανάλωση πολλών λαχανικών και φρούτων, τα οποία εφοδιάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό με φυτικές ίνες, βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, λίγες θερμίδες και αντιοξειδοτικές ουσίες οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής. Επίσης, διευκολύνουν την πέψη και εμποδίζουν την εμφάνιση της παχυσαρκίας.

Πολύχρωμες σαλάτες και μικροφρούτα με ασυνήθιστα χρώματα και σχήματα διακοσμούν το καθημερινό μας τραπέζι. Την τελευταία δεκαετία αυξάνεται η κατανάλωση των κομμένων φρέσκων λαχανικών, τα οποία συσκευάζονται από το εργοστάσιο ως νέες σαλάτες (μείγματα διαφόρων ειδών).

Σ’ αυτό το βιβλίο αναπτύσσονται πρακτικές καλλιέργειας και παραγωγής αυτών των νέων ειδών, για τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες παραγωγούς ώστε να βελτιώσουν το οικογενειακό τους εισόδημα και να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους.

 Εκδόσεις: ΕΜΒΡΥΟ

"Με την ευγενική χορηγία της ΚΥΚΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΣ Ι.Κ.Ε"

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ/ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ, PAYPAL

 

Λίγα λόγια για τον ερευνητή Δρ. Φώτιο Α. Μπλέτσο

Ο Φώτης Μπλέτσος γεννήθηκε στη Στέρνα Κοζάνης. Σπούδασε Γεωπονία με υποτροφία στο Α.Π.Θ. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο πήρε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) στην ειδίκευση "Γενετική Βελτίωση Φυτών και Γεωργία" και Διδακτορικό (PhD).

Εργάσθηκε ως έμπορος γεωργικών φαρμάκων, ως εκτιμητής ζημιών στον ΟΓΑ, ως Τομεάρχης δακοκτονίας, ως Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης στη Διεύθυνση Γεωργίας Ν. Ηλείας, στο Ινστιτούτο Ελέγχου Ποικιλιών Καλλιεργούμενων Φυτών και στο Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας (Τμήμα Λαχανοκομίας). Το 1992 εντάχθηκε στο ερευνητικό προσωπικό του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) στην βαθμίδα του Δόκιμου ερευνητή και το Δεκέμβριο του 2013 αποχώρησε από την υπηρεσία με τη βαθμίδα του Τακτικού Ερευνητή. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι η δημιουργία νέων ποικιλιών λαχανοκομικών ειδών και η βελτίωση των παραδοσιακών ποικιλιών με κλασσικές βιοτεχνολογικές και καινοτόμες μεθόδους, η διατήρηση της σποροπαραγωγής τους, η τεχνική καλλιέργειας νέων ειδών, ο εμβολιασμός και η καλλιέργεια εμβολιασμένων σπορόφυτων λαχανικών (καρπουζιά, αγγουριά, πεπονιά, τομάτα, μελιτζάνα και πιπεριά).

Εισηγητής σε αρκετά ΚΕΚ, ΚΕΓΕ, ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην εκπαίδευση γεωπόνων και παραγωγών σε καινοτόμες μεθόδους καλλιέργειας λαχανικών. Δίδαξε στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Βιομετρία, Φυτοτεχνολογία, Ειδική Γεωργία, Γενετική και Βελτίωση Φυτών.

Επιστημονικός Υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από την Ερωπαϊκή Ένωση, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και το Υπουργείο Γεωργίας. Συμμετείχε σε αρκετά Διευθνή και Εθνικά Επιστημονικά Συνέδρια με επιστημονικές ανακοινώσεις.

Δημοσίευσε επιστημονικές εργασίες σε Διεθνή και Εθνικά περιοδικά, σε πρακτικά Διεθνών και Εθνικών Συνεδρίων και σε εκλαϊκευμένα περιοδικά. Κριτής επιστημονικών εργασιών σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά του SCI και εργασιών που ανακοινώθηκαν σε Εθνικά συνέδρια. Το ερευνητικό του έργο αναφέρεται από ξένους ερευνητές σε αρκετές εργασίες και διδακτορικές διατριβές και από Έλληνες ερευνητές σε πολλές επιστημονικές εργασίες, μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές.

Διετέλεσε μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΤΕΠΥ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι μέλος της International Society for Horticultural Science (ISHS), της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών (στην οποία διετέλεσε μέλος του ΔΣ από το 1997 έως το 2002) και της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης Οπωροκηπευτικών.