Η Lobelia Erinus ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των Lobelia (Lobellia sp, Campanulaceae) η οποίο απαριθμεί περισσότερα από 400 είδη μονοετών και πολυετών ανθοφόρων φυτών. Το γένος Lobelia πήρε το όνομά του από τον Φλαμανδό Βοτανολόγο Matthias de Lobel (1538 – 3 March 1616) που ήταν ο πρώτος βοτανολόγος που διαχώρησε τα μονοκοτυλήδονα και δικοτυλήδονα φυτά.


Η Λομπέλια Νάνα η Μωβ είναι ένα όμορφο μονοετές, καλλωπιστικό, ανθοφόρο φυτό, ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για μπορντούρες σε παρτέρια και βραχόκηπους, παρολαυτά, λόγω του ιδιαίτερου χρώματός του συχνά προτιμάται η ανάπτυξή του σε ζαρντινιέρες ή κρεμαστές γλάστρες σε μπαλκόνια και βεράντες. Το μέγιστο ύψος του φυτού φθάνει τα 20-25εκ και αναπτύσσεται καλά σε μέρη πλήρους ηλιοφάνειας. Η πολυανθοφορία του το καθιστά ως φυτό υψηλής διακοσμητικής αξίας. Σε τροπικά και υποτροπικά κλίματα η Λομπέλια απαντάται ως πολυετές φυτό.


Σπέρνουμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και απολαμβάνουμε την πλούσια ανθοφορία της Λομπέλια όλο το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο.

flower seeds