Έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι η κανέλλα Κεϋλάνης βοηθά στην επούλωση τραυμάτων, στη ρύθμιση του σακχάρου, στη Νόσο Αλτσχάιμερ και στις αδιαθεσίες της περιόδου και της εγκυμοσύνης. Ξεχωρίζει από το ανοιχτό καφέ της χρώμα, το λεπτό ευχάριστο άρωμα και την έντονη γλυκιά της γεύση. Χρησιμοποιείται σε γλυκά, κρέατα, λικέρ, βερμούτ, παγωτά αλλά και ως αφέψημα.

Η κανέλα Κεϋλάνης προέρχεται από το φυτό Cinamomum Zeylanicum. Η κανέλα με προέλευση την Κεϋλάνη θεωρείται παγκοσμίως η καλύτερη. Προέρχεται από το φλοιό (φλούδα) των κλαδιών του δέντρου.

Παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιδιαβητικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Είναι πλούσια σε αιθέριο έλαιο, ταννίνες και πτητικά έλαια (κινναμαλδεΰδη, η ευγενόλη και κινναμωμικό οξύ). Περιέχει πολύ μικρό ποσοστό κουμαρίνης (0,004%), ουσίας που θεωρείται ότι η υπερκατανάλωση της προκαλεί βλάβες στο συκώτι, σε σύγκριση με την κοινή κανέλα που περιέχει (5%).

Η εξέλιξη της επιστήμης της υγιεινής διατροφής συστήνει κατανάλωση πολλών λαχανικών και φρούτων, τα οποία εφοδιάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό με φυτικές ίνες, βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, λίγες θερμίδες και αντιοξειδοτικές ουσίες οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής. Επίσης, διευκολύνουν την πέψη και εμποδίζουν την εμφάνιση της παχυσαρκίας.

Πολύχρωμες σαλάτες και μικροφρούτα με ασυνήθιστα χρώματα και σχήματα διακοσμούν το καθημερινό μας τραπέζι. Την τελευταία δεκαετία αυξάνεται η κατανάλωση των κομμένων φρέσκων λαχανικών, τα οποία συσκευάζονται από το εργοστάσιο ως νέες σαλάτες (μείγματα διαφόρων ειδών).

Σ’ αυτό το βιβλίο αναπτύσσονται πρακτικές καλλιέργειας και παραγωγής αυτών των νέων ειδών, για τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες παραγωγούς ώστε να βελτιώσουν το οικογενειακό τους εισόδημα και να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους.

 Εκδόσεις: ΕΜΒΡΥΟ

"Με την ευγενική χορηγία της ΚΥΚΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΣ Ι.Κ.Ε"

 

Αγοράστε το βιβλίο εδώ

 

Λίγα λόγια για τον ερευνητή Δρ. Φώτιο Α. Μπλέτσο

Ο Φώτης Μπλέτσος γεννήθηκε στη Στέρνα Κοζάνης. Σπούδασε Γεωπονία με υποτροφία στο Α.Π.Θ. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο πήρε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) στην ειδίκευση "Γενετική Βελτίωση Φυτών και Γεωργία" και Διδακτορικό (PhD).

Εργάσθηκε ως έμπορος γεωργικών φαρμάκων, ως εκτιμητής ζημιών στον ΟΓΑ, ως Τομεάρχης δακοκτονίας, ως Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης στη Διεύθυνση Γεωργίας Ν. Ηλείας, στο Ινστιτούτο Ελέγχου Ποικιλιών Καλλιεργούμενων Φυτών και στο Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας (Τμήμα Λαχανοκομίας). Το 1992 εντάχθηκε στο ερευνητικό προσωπικό του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) στην βαθμίδα του Δόκιμου ερευνητή και το Δεκέμβριο του 2013 αποχώρησε από την υπηρεσία με τη βαθμίδα του Τακτικού Ερευνητή. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι η δημιουργία νέων ποικιλιών λαχανοκομικών ειδών και η βελτίωση των παραδοσιακών ποικιλιών με κλασσικές βιοτεχνολογικές και καινοτόμες μεθόδους, η διατήρηση της σποροπαραγωγής τους, η τεχνική καλλιέργειας νέων ειδών, ο εμβολιασμός και η καλλιέργεια εμβολιασμένων σπορόφυτων λαχανικών (καρπουζιά, αγγουριά, πεπονιά, τομάτα, μελιτζάνα και πιπεριά).

Εισηγητής σε αρκετά ΚΕΚ, ΚΕΓΕ, ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην εκπαίδευση γεωπόνων και παραγωγών σε καινοτόμες μεθόδους καλλιέργειας λαχανικών. Δίδαξε στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Βιομετρία, Φυτοτεχνολογία, Ειδική Γεωργία, Γενετική και Βελτίωση Φυτών.

Επιστημονικός Υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από την Ερωπαϊκή Ένωση, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και το Υπουργείο Γεωργίας. Συμμετείχε σε αρκετά Διευθνή και Εθνικά Επιστημονικά Συνέδρια με επιστημονικές ανακοινώσεις.

Δημοσίευσε επιστημονικές εργασίες σε Διεθνή και Εθνικά περιοδικά, σε πρακτικά Διεθνών και Εθνικών Συνεδρίων και σε εκλαϊκευμένα περιοδικά. Κριτής επιστημονικών εργασιών σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά του SCI και εργασιών που ανακοινώθηκαν σε Εθνικά συνέδρια. Το ερευνητικό του έργο αναφέρεται από ξένους ερευνητές σε αρκετές εργασίες και διδακτορικές διατριβές και από Έλληνες ερευνητές σε πολλές επιστημονικές εργασίες, μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές.

Διετέλεσε μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΤΕΠΥ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι μέλος της International Society for Horticultural Science (ISHS), της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών (στην οποία διετέλεσε μέλος του ΔΣ από το 1997 έως το 2002) και της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης Οπωροκηπευτικών.

Η τομάτα “Super Marmande” είναι μια πολύ παλιά Γαλλική ποικιλία από την Προβηγγία. Είναι πρώιμη, ημι-αναρριχόμενη και φτάνει σε ύψος το 1.50 μέτρο. Είναι πολύ παραγωγική με μέτριους και μεγάλους κόκκινους με ροζ ώμους καρπούς και εξαιρετικά γλυκειά γεύση. Ιδανική για σαλάτες και σάλτσες και είναι εύκολη στη διαχείριση χωρίς πολλές απαιτήσεις. Επίσης είναι ανθεκτική στο βερτιτσίλιο και την φουζαρίωση και κατάλληλη τόσο για επαγγελματίες όσο και για ερασιτέχνες.

Περιεχόμενο 30 σπόροι

 • Ημέρες: 65-70 ημερών
 • Βάρος Καρπού: έως 200γρ
 • Σπορά: Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος
 • Καρποφορία: Ιούνιος ως και Σεπτέμβριος
 • Θέση Φύτευσης: Πλήρη ηλιοφάνεια
 • Συγκαλλιέργεια: Φυτεύουμε κατιφέδες δύο μήνες πριν για τον τετράνυχο, και πανσέδες, δυόσμο, σχοινόπρασο για διάφορους εχθρούς της τομάτας
 • Καταλληλότητα: Θερμοκήπιο ή

 

Αγοράστε σπόρους τομάτας Super Marmande εδώ

 

 

Η γεύση του σύκου δεν θα μπορούσε να λείπει από την σειρά κρέμας βαλσάμικου MESSINO.

Ένας από τους αγαπημένους και πιο διάσημους μεσσηνιακούς καρπούς έρχεται να ενωθεί με τη μαγεία της βαλσαμικής γεύσης.

Συνοδέψτε τα πιάτα κρεατικών, τις σαλάτες ή ακόμα και σε εμπνευσμένες δημιουργίες ζυμαρικών. Καραμελώστε ψητά κρεμμύδια πριν τα σερίιρετε συνοδεύοντας το πιάτο σας. Δοκιμάστε την κρέμα βαλσάμικου με σύκο MESSINO με ψητό συκώτι μοσχαριού και ακόμα γαρνίρετε τα ψητά σας λαχανικά. Μια ιδιαίτερη γεύση για ιδαίτερες προσωπικότητες!

Αγοράστε την κρέμα Βαλσάμικο Σύκο εδώ

Η σάλτσα πέστο φυστικιού παρασκευάζεται από  αποφλοιωμένα φυστίκια Αιγίνης σε συνδυασμό με φυσικά αγνά υλικά χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και χρωστικών ουσιών. Αποτελεί υψηλή διατροφική αξία με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό λόγω του φυστικίου και του βασιλικού που περιέχει.

Είναι συνδυασμός από φυστίκια Αιγίνης , τυρί grana pandano, σκόρδο, βασιλικό, ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι τα οποία έχουν πολτοποιηθεί, και έχουν δημιουργήσει μια σάλτσα με δροσερό άρωμα και ιδιαίτερη γεύση κατάλληλο να συνοδεύει κρεατικά και ζυμαρικά.

Θρεπτική Αξία: Περιέχει καλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες ιδιαιτέρως του συμπλέγματος Β όπως είναι βιταμίνη B6, θειαμίνη, ιχνοστοιχεία όπως  μαγνήσιο, φωσφόρο, χαλκό, μέταλλα ,αντιοξειδωτικά συστατικά και φυτικές ίνες. 

Οφέλη:

 • Μειώνει την χοληστερόλη, με αποτέλεσμα να αποτρέπει καρδιαγγειακά προβλήματα, καθώς περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές στερόλες.
 • Δρα κατά του διαβήτη τύπου 2,καθώς περιέχει φώσφορο.
 • Μειώνει τα επίπεδα της ουσίας ομοκυστείνης, μιας ουσίας που σχετίζεται με την εμφάνιση αθηρωματικών πλακών, ενισχύοντας τον οργανισμό με Βιταμίνη Β6.
 • Δρα κατά των βακτηριδίων και φλεγμονών, λόγω των πτητικών έλαιων που περιέχει από το βασιλικό.
 • Καθυστερεί των ρυθμό γήρανσης και προστατεύει τα κύτταρα καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά  και φλαβονοειδή από τον βασιλικό.
Tips: Συνδυάστε το με aldente ζυμαρικά συνοδευόμενα από νιφάδες παρμεζάνας.

Συστατικά: Τυρί grana pandano, κελυφωτό φυστικι, ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο, βασιλικός, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι.

Αγοράστε την σάλτσα πέστο φυστικιού Αιγίνης εδώ

 

 

Σελίδα 1 από 7