Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έκθεση Terra Madre - Μητέρα Γη που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Π. Χέλμη, στην Αγία Μαρίνα, στη Ζάκυνθο.

Όσοι βρεθείτε στο νησί μεταξύ 29 Μαρτίου και 08 Απριλίου 2017 θα έχετε την ευκαιρία μέσω της έκθεσης να δείτε ιστορικές και σπάνιες ποικιλίες κηπευτικών και να μάθετε για την εξελικτική πορεία τους στον χρόνο μέσω ιστορικής και λαογραφικής προσέγγισης.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης της 62ης Ανθοκομικής έκθεσης Κηφισιάς, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2016 στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να βραβευτούμε από την Αντιδήμαρχο Κηφισιάς κ. Αθανασία Παπασπύρου για την παρουσίαση του εκθεσιακού μας περιπτέρου «Μουσείο Σπόρων».

Μέσα από το εκθεσιακό μας περίπτερο παρουσιάστηκαν περιγραφές, φωτογραφικό υλικό και ειδικές προβολές από παραδοσιακές και ιστορικές ποικιλίες λαχανικών από την χώρα μας και το εξωτερικό. Μας δόθηκε επίσης η ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με τους επισκέπτες της έκθεσης σε θέματα που αφορούν στη διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών μας ποικιλιών.

Μότο για εμάς αποτελεί η διαπίστωση ότι «το Μέλλον των Σπόρων, το Μέλλον της Ζωής, είναι στο χέρι μας» !

 

KHFISSIA MAY 2016 21