Επιστροφή προϊόντων με χρέωση της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ μπορεί να πραγματοποιηθεί στις πιο κάτω περιπτώσεις:

  • η παραγγελία έχει εκτελεστεί εσφαλμένα κατά είδος ή/και ποσότητα
  • τα προϊόντα που έχουν αποσταλεί, έχουν υπερβεί την ημερομηνία λήξης κατά την ημερομηνία αποστολής τους
  • σε περίπτωση που κατά την παράδοση σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το είδος έχει αλλοιωθεί προ της ημερομηνίας λήξης του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πελάτης οφείλει είτε να μην αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος εξ αρχής, ή να ζητήσει την επιστροφή του εντός τριών (3) ημερών, κατόπιν συνεννόησης με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον πελάτη. Για όλες τις περιπτώσεις η επιστροφή, του προς αντικατάσταση προϊόντος, θα πρέπει να γίνεται μαζί με αντίγραφο του εγγράφου το οποίο συνόδευε το προϊόν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και πλήρη τη συσκευασία του. Οι επιστροφές γίνονται δεκτές κατόπιν συνεννοήσεως και μόνο στην περίπτωση που τα προϊόντα είναι αχρησιμοποίητα και στην κατάσταση που παρελήφθησαν.


Πριν την επιστροφή προϊόντων αφού συμπληρώσετε και υπογράψετε την φόρμα επιστροφής προϊόντων παρακαλούμε να την αποστείλετε άμεσα στην ηλεκτρονική
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.προκειμένου να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά μαζί σας για την επίλυση του ζητήματος. Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά μαζί μας στο (0030)2623033332.  

Για να λάβετε και να συμπληρώσετε το έντυπο επιστροφής σε μορφή WORD, παρακαλούμε πατήστε εδώ


Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγουμένως παραληφθεί και ελεγχθεί τα προϊόντα από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η επιστροφή των χρημάτων στον πελάτη θα γίνεται με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για το ποσό που αντιστοιχεί στο προς επιστροφή προϊόν, η οποία θα γίνεται με επιμέλεια της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντων με τρόπο πληρωμής αντικαταβολή, η επιστροφή των χρημάτων θα γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει ο πελάτης. Στην περίπτωση χρησιμοποίησης του προϊόντος ή αλλοίωσης της αρχικής τους συσκευασίας, δεν γίνεται δεκτή η επιστροφή. Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντος κατεστραμμένου ή ελλιπούς με υπαιτιότητα του πελάτη, δεν γίνεται δεκτή η επιστροφή.

Σε περίπτωση που το αίτημα επιστροφής προϊόντων δεν πραγματοποιηθεί μέσα σε χρονικό διάστημα (3) τριών ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής τους ή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις επιστροφής, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει το δικαίωμα να μη δεχθεί πίσω τα προϊόντα ή να μην προχωρήσει σε αντικατάστασή τους.